christmas_gift_christmas_gift_doll_window_toys_wish_you_joy-kerst-weetjes-en-nieuwjaar-weetjes
|

Kerst weetjes en Nieuwjaar Weetjes

Oudejaarsavond over de hele wereld!

Laten we het nieuwe jaar in echte internationale stijl verwelkomen! We reisden naar Spanje, Brazilië en Rusland om een ​​glimp op te vangen van nieuwjaarsvieringen overal ter wereld. Of je nu je oudejaar doorbrengt met de kinderen die om middernacht potten en pannen breken of champagne drinken met je vrienden, we hopen dat je geïnspireerd zult worden door deze kleine Kerst en Nieuwjaar weetjes van de wereld.

Nederland: de traditionele oliebollen en appelflappen

Wanneer we met Sinterklaat veel pepernonten/ speculaas en chocolade eten. Hebben we kort na dit feestmaal oliebollenkerst voor de deur staan waar we nog meer lekkernijen mogen eten. In Nederland kennen zij de traditionele gewoonte om tijdens kerst: wild/ gevogelte en rund te eten. De Hollandse tafels komen borden vol lekkernijen en wijnen te staan om zich goed vol te eten voor de rest van het jaar.

In Holland wordt er tijdens het oudejaarsfeest ook een 2tal zeer bijzonderen lekkernijen klaar gemaakt. Als oliebollen en appelflappen. Deze die al iedere generatie overgebracht worden.

Spanje: Eet 12 UvasDoce druiven met oudjaarsavond

UvasDoce-grapes-2795617_1280Deze leuke en eenvoudige oudejaarsnachttraditie draagt ​​bij aan de lijst met redenen waarom iedereen LOVE Spain is. Families en vrienden verzamelen zich, sommigen in warme huizen en anderen op pleinen, om de klokkentoren te bekijken en doce uvas (twaalf druiven) te verslinden. Lees hier ook 25 gekke en nutteloze weetjes!

Bij elke slag van de klok om middernacht wordt een druif gegeten. Als het je lukt om alle twaalf druiven op tijd te eten met de twaalf hits, heb je geluk in de komende twaalf maanden. Een populaire plek in Spanje voor oudejaarsavond is Puerto del Sol in Madrid, waar de beroemde klokkentoren tot het midden van de nacht telt voor het hele land. Deze grappige traditie wordt nog steeds door bijna alle Spanjaarden beoefend!

Brazilië: strand van Copacabana en Lemanjá tijdens de jaarswisseling

1040px-Rio_New_Year_Fireworks
Little Passports Blog Oud en Nieuw in de hele wereld Brazilië Fireworks Rio de Janeiro is de plaats waar Réveillon (oudejaar) zich in Brazilië bevindt.

Miljoenen mensen in het wit verzamelen zich op en rond het strand van Copacabana om een ​​nieuwjaarswens te sturen naar de watergodin Lemanjá.

Het is bedoeld om de wensen van het nieuwe jaar te beantwoorden voor degenen die bloemen en geschenken naar de zee sturen op kleine blauwe en witte houten boten.

Een spectaculaire vuurwerkshow verheldert de hemel voor Réveillon en geen zandweg blijft onaangeroerd.
Rusland: Gelukkig oud nieuwjaar op bijzondere wijze

Little Passports Blog Oudejaarsavond Wereldberoemd Rusland Kerstdecorje Je gooit dit jaar alles op in het licht, decoreert alles, van de mantel tot de boom, maar blijf bij ons en we zullen je door deze reeks moscow-fireworks-2731177_1280feestdagen begeleiden. Feestverlichting is hier een onderdeel van wat niet te missen is binnen de russiche cultuur. Dit kennen wij natuurlijk als geen ander in Nederland.

Sla eerst 25 december over en sla 31 december over. Verlaat het Santa Claus-podium en ga Ded Moroz (Grootvader Frost) voor en in het midden binnen. Ded Moroz arriveert op oudejaarsavond met zijn kleindochter Sneguritchka (sneeuwmeisje). Ze geven geschenken aan kinderen onder de Novogodnaya Yolka (oudejaars boom), die versierd is met snoep en gekroond is met een heldere ster.

Tweede op de vakantielijst is Christmas Day, die plaatsvindt op 7 januari in Rusland. Met geschenken en sprookjes die al zijn uitgewisseld, richt Christmas Day zich meer op de religieuze betekenis van Kerstmis. Last but not least is het oude nieuwjaarsdag. Je hebt het goed gehoord, Oud-Nieuwjaarsdag op 14 januari is geen officiële feestdag, maar het wordt nog steeds gevierd in Rusland.

We wensen je een fijne tijd om het begin van het nieuwe jaar met je vrienden en familie te vieren. Bedankt voor de reis met ons en gelukkig nieuwjaar!

Frankrijk: La Saint-Sylvestre – Oudejaarsavond

In het Frans noemen we Oudejaarsavond “La Saint-Sylvestre” (uitgesproken als “la sin (nasale) seal vay str”) of paris-new-years-eve“Le Réveillon du Nouvel An”. In de nacht van 31 december feesten we meestal op een min of meer formele manier met vrienden en / of familie. In Frankrijk gaan ze graag met ze allen om de tafel zitten met grote maaltijden en lekkernijen om het nieuwejaar goed tegemoet te gaan.

Bijvoorbeeld: Oudejaarsavond in Parijs wordt gevierd met champagne en mousserende wijn. Als de klok middernacht toeslaat, beginnen de mensen met een bril in de hand, anderen een “Bonne Année!” Wensen. Deze goede wensen gaan in januari, omdat de Fransen elk jaar het nieuwe jaar vieren tot 1 februari.

Slot meer grappige en interessante Kerst en Nieuwjaarswensen lezen?

Inmiddels heb ik al veel leuke en interessante blogs geschreven. En heb ik eerder ook eens een blog geschreven over christelijke kerstwensen en nieuwjaarswensen gemaakt met leuke feitjes en bijzondere weetjes. Lees hier leuke christelijke kerstwensen die je nooit eerder hebt geweten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.