girl_support_scream_motivation_france_flag-754583
|

35 Leuke Weetjes over Frankrijk

Met de leuke verhalen die over het internet verspreiden kwam ik laatst op zeer leuk blog die me 100 leuke weetjes over Frankrijk vertelde. Super grappig deze weetjes heb jezelf waarschijnlijk ook nooit geweten. Lees hieronder mijn 35 leuke weetjes over Frankrijk.

35 Leuke weetjes over Frankrijk die je echt moet weten

1. Het woord “Frankrijk” komt van de Franken, een Germaanse mensen wiens naam op zich is afgeleid van de Frankische “openhartig”, wat “vrij”.

2. Frankrijk beslaat twaalf verschillende tijdzones – meer dan enig ander land in de wereld – dankzij zijn overzeese gebiedsdelen, die zijn verspreid rond de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Indische Oceaan, evenals de Zuid-Amerikaanse continent.

3. De twee oudste steden in Frankrijk zijn Marseille en Beziers, beide gebouwd door de Grieken in de eeuw voor Christus.

Oorzaken Franse revolutie?

4. Gedachte Frankrijk afgeschaft monarchie met de revolutie? Eigenlijk zijn er verschillende koningen in Frankrijk, als je rekening houden met de overzeese gebieden. Inderdaad, een dergelijk grondgebied, Wallis en Futuna in de Stille Zuidzee, heeft drie koningen. Deze monarchen worden betaald Want door de Franse staat en zij hebben gezag over hun respectieve territoria.

5. Frankrijk heeft het hoogste aantal van de Nobelprijs voor de Literatuur winnaars van elk land, met 15 (gevolgd door de Verenigde Staten met 11, en het Verenigd Koninkrijk met 10).

6. Tot 2012, was er slechts een “STOP” teken in de hele stad Parijs. Het was gelegen aan de uitgang van een bouwmaterialen werf in het 16e arrondissement. Vandaag is dit stopteken is er niet meer. Lees hier ook 12 leuke weetjes die je nooit eerder hebt gelezen.

7. In Frankrijk zijn de eieren bruin, maar in de meeste andere landen hebben ze de neiging om wit te zijn, omdat Franse boeren verschillende kippenrassen gebruiken.

8. Het Franse leger is de enige leger in Europa die nog steeds postduiven binnen haar gelederen. Gehouden op Mount Valerien bij Parijs, zijn deze duiven bestemd om te worden gebruikt voor communicatie tijdens grote rampen.

Inwoners Frankrijk?

9. Per-persoon, Frankrijk is veruit de meest nucleair aangedreven land ter wereld, met 58 reactoren voor haar 66 miljoen inwoners in Frankrijk. Daarna komt Japan (54 reactoren voor 127 miljoen) en de Verenigde Staten (104 reactoren voor 319 miljoen inwoners).NUCLEA~1

10. Frankrijk was het eerste land dat een openbaar vervoer systeem in te voeren. In de jaren 1660, “vijf verdiepingen rijtuigen” waren een systeem van paardenkoetsen circuleren op een vast tijdstip en op de lijnen koppelen van verschillende wijken van Parijs. Het concept werd ontwikkeld Door Blaise Pascal.

11. Tot aan de Tweede Wereldoorlog, Frankrijk was op dezelfde tijdzone als Londen. Na het bezetten van het land in 1940, Duitsland dwong Frankrijk om te voldoen aan Berlijn de tijd, en deze verandering is nooit geannuleerd.

12. In Frankrijk, handelaren zijn niet verplicht om verandering aan hun klanten geven. Volgens de wet, is het de klant die moet betalen met de exacte geld.

13. In 1940, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kort beschouwd samenvoegen tot één natie om de Duitse invasie onder ogen zien. Het project omvatte gemeenschappelijk burgerschap en een enkele parlement.

14. In Frankrijk, treinen rijden aan de linkerkant -.? Behalve in het oostelijke grensgebied van Alsace-Moselle Waarom Omdat het gebied het Duitse grondgebied was toen de spoorweg werd gebouwd.

15. Met 11 miljoen km², Frankrijk heeft de tweede grootste maritieme oppervlakte na de Verenigde Staten. Zoals sommige verzoeken van Frankrijk zijn nog niet door de Commissie gevalideerd op de grenzen van het continentaal plat, kan het mariene grondgebied, ook uit te breiden tot een extra 1 miljoen km2.

. 16. Een aantal Franse departementen zijn naam veranderd in de loop der jaren Bijvoorbeeld, Loire-Inférieure werd Loire-Atlantique in 1957 ;. Basses-Pyrénées werd Pyrénées-Atlantiques in 1969, Côtes-du-Nord werd Côtes-d Armor in 1990. In veel gevallen werden deze wijzigingen doorgevoerd omdat de originele namen afwijkende connotaties hadden aangenomen.

17. Frankrijk heeft de meest krachtige radar schip in de wereld genaamd Monge, was het de bedoeling om te kunnen het verloop van kernraketten Het meest indrukwekkende prestatie tot nu toe :. het detecteren van een moersleutel die in de ruimte verloren was gegaan door een Amerikaanse monitoren astronaut.

18. Frankrijk heeft meer rotondes dan welk ander land ook, 30.000 zelfs, wat goed is voor meer dan de helft van alle rotondes in de wereld.

rotondes-frankrijk

19. De Franse gemeente met de kortste naam is Y, in het departement Somme, waarvan de inwoners bekend staan ​​als Ypsilons.

20. Frankrijk is McDonald’s meest winstgevende markt buiten de VS, met meer dan 1.000 restaurants verspreid over het land.

21. In Frankrijk zijn er zes gemeenten die een burgemeester ondanks het feit dat nul inwoners. Deze dorpen werden vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar hun burgemeesters zijn verantwoordelijk voor het verzekeren van hun onderhoud.

22. Frankrijk? Rekening houdend met zijn overzeese gebieden, is het eigenlijk Brazilië, dat loopt langs Guyana voor 730km.

23. In Frankrijk werd de guillotine voor het laatst gebruikt in 1977. Officieel bleef het de executiemethode voor mensen die ter dood waren veroordeeld tot de afschaffing van de doodstraf in 1981.

24. De Elzas-Moezel is ook het enige Franse grondgebied waar godsdienstonderwijs verplicht is, omdat het nog steeds Duits grondgebied was toen de wet betreffende de scheiding van kerk en staat in 1905 werd aangenomen.

25. De meest bevolkte Franse afdeling is Nord, met ongeveer 2,6 miljoen inwoners van Frankrijk.

26.  Franse gemeenten met griezelige namen zijn Chatte (Frans voor kut), Gland, Vulvoz en Anus.

27. De oudste bekende constructie in Frankrijk is De Cairn van Barnenez, in Finistère, een 75 m lang megalithisch monument dat dateert uit het vijfde millennium voor Christus.

28. In Frankrijk is er een wet die mensen verbiedt hun varkens Napoleon te noemen.

29. In 2011, na een klein concert, verbleef een piano een paar dagen in het station van Montparnasse, wachtend om opnieuw ingepakt te worden.Voorgangers begonnen het te spelen.Het hele ding bleek zo populair, SNCF besloot om piano’s in andere stations te plaatsen.

30. Tegenwoordig zijn er ongeveer honderd concertpiano’s verspreid over Frankrijk.

31. In Frankrijk was het tot 2012 in theorie illegaal voor een vrouw om een ​​broek te dragen zonder officiële toestemming.

32. Elzas-Moezel, dat zijn eigen lokale wetgeving handhaaft, is de enige Franse regio waar 26 december een feestdag is.

33. Parijs is de thuisbasis van de dichtste metro ter wereld, met 245 stations op 14 lijnen binnen een oppervlakte van minder dan 90 km2.

34. Frankrijk is qua oppervlaktegebied het grootste land van de Europese Unie.

35. En de minst bevolkte is Lozère, met ongeveer 80.000.

france_loz_re_cemetery_graves_chapel-1271531

Omdat ik zelf reizen erg leuk vind. Vertel ik ook over diversen soorten reisverhalen en weetjes over grote bekenden steden als Parijs. Wil je Leuke Eiffeltoren weetjes lezen? Lees dan mijn eerder geschreven blog over leuke Eiffeltoren weetjes.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.