taxes_tax_evasion_police_handcuffs_scam_tax_consultant_finance_money-1294892
| |

29 Weetjes over Geld

29 leuke en gekke feiten over geld

800px-The_Beautiful_and_Damned_first_edition_coverGeld zijn niet alleen munten of grondstoffen. Het heeft een geschiedenis die vele eeuwen teruggaat en letterlijk duizenden verhalen kent. De klassiekers zijn The Standard of Living van Dorothy Parker en May Day van F. Scott Fitzgerald en The Bet van Anton Chekov.

Dan zijn er nog velen piraatverhalen die eigenlijk over geld gaan en wat sommige mensen gaan doen om het te kunnen claimen.

Twee van de grootste echte verhalen over geld zijn de Brinks Armored Car Robbery, waarbij 1961 dieven $ 1,6 miljoen en D.B. (of Dan) Cooper, die een Boeing 727 opblies, $ 200.000 afpersde, uit het vliegtuig sprong en nooit meer gezien werd. In feite was dit het enige geval van luchtpiraterij dat ooit is opgetekend in de geschiedenis van de Amerikaanse luchtvaart.

Is geld echt de wortel van al het kwaad?

Dit is zeker een van de meest bekende van alle idiomen, maar is het waar? Als we veel schulden opstapelen en het moeilijk vinden om te betalen, betekent dat dan dat het geld het slechtste in ons heeft voortgebracht? Het oorspronkelijke spreekwoord was: “Want de liefde voor geld is de wortel van alle kwaad.” Hoewel geld zeker een vervelende component kan hebben, als mensen er iets voor doen, is het ook een handig hulpmiddel om een ​​slechte naam te krijgen.

money-euro-biljetten-weetjes-over-geldGeld op zich is slechts een uitwisselingsmethode waarmee mensen kunnen betalen voor goederen en diensten die ze zelf niet kunnen produceren. Geld kan worden gebruikt voor het goede doel en is het eindproduct van ons werk. Denk je dat de meesten van ons elke dag naar hun werk zouden gaan als we niet voor ons werk zouden worden betaald?

Zonder geld, zoals we dat vandaag kennen, zouden we opnieuw een ander soort uitwisseling gebruiken, zoals koeien, schelpen of misschien parels. Kun je je voorstellen naar de ijzerhandel te gaan en te betalen voor een grasmaaier met een koe of een jutezak vol schelpen? Deze tijden zijn we al ver voorbij en kunnen we ons nu ook niet meer voorstellen.

EcoVillage maar toch geld nodig?

Een van de grootste experimenten om zonder geld te leven, zijn Ecologische woongemeenschappen of wat tegenwoordig vaak Intentional Communities of Ecovillages wordt genoemd.

the-hen-2890672_1280-EcoVillageDe meesten van hen hebben echter geleerd – soms op de harde manier – dat het moeilijk is om zonder geld om te gaan. Een van de oudste gemeenschappen in de VS is The Farm, dat werd opgericht in de jaren zestig. Uiteindelijk vond het $ 400.000 aan schulden en laadt nu elke volwassene $ 100 per maand. In ruil daarvoor ontvangen ze water, verharde wegen, appartementen en andere voordelen. Een woordvoerder van The Farm geeft toe dat hij heeft moeten overstappen van een gemeenschap naar een collectief.

De grappige feiten

Dit alles gezegd, hier zijn 29 grappige en gekke feiten over geld die je waarschijnlijk nooit hebt gekend.

 1. Gokken genereert meer financiën/ geld dan films, cruiseschepen, themaparken en muziekopnamen.
 2. In 1932 werd de Duitse valuta zo waardeloos dat mensen het aan hun kinderen zouden geven om te spelen of als achtergrond te gebruiken.bundestag-2463236_1280-duitsland
 3. Een cheque is slechts een instructie voor een bank en kan overal op worden geschreven. Cheques werden geschreven op koeien (ja, koeien), plavuizen en bananen.
 4. Gedurende de twintigste eeuw verscheen er geen enkele vrouw op een Amerikaanse papiervaluta Standbeeld van het hoofd van de vrouw.
 5. Hoewel het griepvirus ongeveer 48 uur buiten een menselijk lichaam kan leven, kan het wel langer dan 10 dagen op een rekening van $ 1 leven. Dit geeft aan dat je je handen behoorlijk grondig moet wassen na het hanteren.
 6. Amerika: Je biljet van $ 1 kan duizenden waard zijn. Elke factuur heeft een achtcijferig serienummer en facturen met de juiste cijfers kunnen zeer waardevol zijn. Een rekening van $ 1 met het serienummer 00000002 verkocht voor $ 2500 en een rekening van $ 5 met het nummer 33333333 kost u bijvoorbeeld $ 13.000. Rekeningen met lage serienummers (00000001 tot 00000100), sevens in een soort en belangrijke gegevens (12071941) zijn ook veel geld waard.
 7. Tijdens de warmtedag van het drugskartel Pablo Escabar (eind jaren 70), bracht het $ 2500 per maand door het kopen van elastiekjes om samen geld te verdienen.christ-898330_1280
 8. Runderen zijn de oudste vorm van geld. Hun gebruik als geld dateert uit 9000 voor Christus. Er zijn delen van Afrika waar vee in het midden van de 20e eeuw alleen als geld werd gebruikt.
 9. In 1690 gaf de Massachusetts Bay Colony het eerste papieren geld uit dat later de massageleg van de Verenigde Staten zou worden.
 10. Het woord “buck” wordt vaak gebruikt om geld te beschrijven. Dit komt omdat herten en elanden (bokken) werden verhandeld voor goederen en diensten voor papiergeld.
 11. Wat kun je doen als je geld gescheurd is? Als u ten minste 51% van een cijfer kunt geven aan functionarissen van het Office of Currency Standard, zullen ze deze vervangen. Wat gebeurt er als het wordt verbrand? Het Office of Currency Standards helpt u om het te bekijken en te vervangen. In één geval stuurde een boer de boerderij zijn koeienmest, die vol met geld was.
 12. Parker Brothers heeft meer geld uitgegeven aan zijn Monopoly-games dan waar de Amerikaanse monopoly-2636268_1280Reserve echt geld aan heeft uitgegeven. En als u alle Monopoly-sets die ooit zijn gemaakt, stapelt, zou dat de stapel zijn.
 13. Het Bureau of Engraving drukte papieren notities tijdens de Burgeroorlog in coupures van 3 cent, 5 cent, 10 cent, 25 cent en 50 cent. Dit gebeurde omdat er een drastisch gebrek aan munten was omdat mensen ze hebben opgepikt. Deze rekeningen werden gebruikt om vakbondsoldaten te betalen en werden “dollars” genoemd.
 14. Een miljoen € 1-munten weegt 7.500 KG. Je zou waarschijnlijk niet proberen het in je portemonnee te stoppen.
 15. Als je alle rekeningen die elk jaar worden vernietigd, hebt gestapeld, zou de stapel 200 mijl hoog zijn. Ter vergelijking: de hoogste berg ter wereld is 19.035 voet hoog (Mt Everest) of iets meer dan drie mijl hoog.mount-everest-413_1280
 16. Ooit afgevraagd wat geld weegt? Het gaat over een gram, ongeacht de naam. Eén pond is 454 gram, wat betekent dat het 454 biljetten nodig heeft om een ​​pond te verdienen. 17. Als je € 10 miljard in € 1-munten hebt verzameld en een seconde per dag hebt uitgegeven, zou je 317 jaar nodig hebben om failliet te gaan. Natuurlijk, als u niet ons congres was, zou u in slechts enkele minuten € 10 miljard kunnen uitgeven.
 18. U kunt een biljet 4000 keer buigen voordat deze breekt.
 19. De grootste in omloop zijnde valuta sinds 1969 is de biljet van $ 100. De grootste ooit gedrukte rekening was een biljet van $ 100.000 uitgegeven in 1934 en eigenlijk een gouden certificaat. Het werd gebruikt voor transacties tussen banken van de Federal Reserve.
 20. In 1865 richtte het Congres de inlichtingendienst op om vals geld te bestrijden. Dit was op een moment dat tot 1/3 van het geld in de VS als vals werd beschouwd. Tegenwoordig verschijnen er elke dag ongeveer $ 250.000 aan nepbiljetten.
 21. Van de jaarlijks gedrukte bankbiljetten vervangt 95% de bankbiljetten die al in omloop zijn. Een dollarbiljetten vertegenwoordigen 45% van de jaarlijkse gedrukte notities.
 22. Winkelen was leuker in 1900, toen vrouwen een paar schoenen op de plank konden kopen voor slechts € 1.
 23. Als u een mijl van centen uitzet, zou het totaal € 844,80 zijn. Gebruikmakend van dit als een standaard, de VS is ongeveer $ 2,5 miljard in centen breed van kust tot kust.
 24. Als je drie kwartalen, vier dubbeltjes en vier centen in je zak of portefeuille hebt, heb je € 1,19. En dat is het meeste geld dat je in munten kunt hebben zonder te kunnen wisselen voor een dollar.
 25. Een kwart heeft 119 groeven rond zijn rand, terwijl een dubbeltje 118 heeft. Waarom de groeven? Het is moeilijker voor mensen om metaal eraf te schrapen.
 26. Er was een tijd dat munten werden gemaakt van zilver en goud.gold-coins-1633073_1280
 27. Mensen kunnen een mooi, zij het illegaal, leven leiden door munten te scheren en dan de edele metalen te verkopen.
 28. De Spaanse dollar was de onofficiële nationale valuta van de Amerikaanse koloniën gedurende het grootste deel van de 17e en 18e eeuw. Het was eigenlijk in acht stukken gesneden om veranderingen aan te brengen. Hierdoor ontstonden de termen “Achterstücke” en “zwei Bits” voor een Quartermoney-171540_150.
 29. Munten overleven meestal ongeveer 30 jaar. Dus wees niet verbaasd als je je verandering overweegt en een cent of dertien vindt met een date in de jaren tachtig.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.