House with euro money - Geld lenen minileneing
|

3 tips voor het afsluiten van een persoonlijke lening

In bepaalde situaties kan het nodig zijn om geld te lenen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuwe auto of om schoolgeld te betalen. Maar waar moet op gelet worden als er geld wordt geleend? Geld lenen is namelijk niet zomaar iets, over het algemeen zit u jaren vast aan uw persoonlijke lening. Daarom heb ik voor jou 3 ‘geld lenen’ tips verzameld.

1. Is het geld lenen noodzakelijk?

Voordat je begint met het lenen van geld is het belangrijk dat je jezelf afvraagt of de lening echt noodzakelijk is. Geld lenen om te beleggen kan bijvoorbeeld aantrekkelijk lijken, maar is natuurlijk niet noodzakelijk. Door voor zulke doeleinden geld te lenen loop je bovendien een groot risico om geld te verliezen in plaats van te verdienen.

Ook geld lenen voor een grote uitgave kan aantrekkelijk lijken. Geld sparen voor een grote uitgave is echter altijd goedkoper dan het afsluiten van een persoonlijke lening.Rekenmachine met losgeld en briefgeld

Als je dan toch leent, bereken dan hoeveel je maximaal per maand kunt missen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw persoonlijke lening niet kunt aflossen. Alleen op deze manier kun je verantwoord geld lenen.

2. Vergelijk, zijn er goedkopere opties?

Iedere uitgave vereist een andere lening. Daarom is het goed om leningen te vergelijken. Op internet zijn er allerhande leenwijzers te vinden die je wegwijs kunnen maken in het vinden van de juiste lening.

Niet alleen soorten leningen kunnen verschillen. Er zijn namelijk ook verschillen in de rentetarieven. Indien je weet welke lening je wilt afsluiten is het goed om de rentetarieven van verschillende aanbieders (banken) te vergelijken.

Naast de rentetarieven verschilt de dienstverlening die verleend wordt ook per bank. Niks wordt tegenwoordig gratis gedaan dus waarschijnlijk zul je bij een bank met goede dienstverlening ook hogere rentetarieven betalen. Onderzoek dus of jouw bank een goede prijs-kwaliteitverhouding kan bieden.

Een goede prijs-kwaliteitverhouding is niet het enige waaraan een bank moet voldoen. Jouw bank moet namelijk ook aangesloten zijn bij de AFM (autoriteit financiële markten) en over andere aanvullende keurmerken beschikken. Controleer dus altijd voor het geld lenen of jouw bank hierover beschikt.

3. Zaken die u moet vermijden

Naast een aantal zaken die je wel moet doen zijn er ook een aantal zaken die je zeker moet vermijden.
Zo zijn mini- en flitskredieten een hele slechte leenmanier. Binnen enkele minuten kun je tegen extreem hoge rente een lening afsluiten. Ondanks het feit dat het lenen bij mini- en flitskredietverstrekkers aantrekkelijk makkelijk en snel gaat doe je jezelf er goed aan om dit niet te doen. Het kost je namelijk alleen maar heel veel geld.

Zorg ervoor dat je niet de verkeerde leenduur kiest. Indien je bijvoorbeeld een lening afsluit voor een nieuwe auto en je bent van voornemens om deze auto maximaal acht jaar te gebruiken en je lost jouw lening af in tien jaar, dan doe je helaas iets verkeerd.

Het klinkt logisch, maar risico’s vermijden is bij het geld lenen ook erg belangrijk. Door onverwachte gebeurtenissen kun je bijvoorbeeld zonder inkomen komen te zitten of voor hoge kosten komen te staan. Ondanks dat je hier liever niet aan denkt doet je jezelf er goed aan om dit mee te nemen in uw overwegingen omtrent het geld lenen. Als je de risico’s wilt beperken is het aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.