bungalows-the-netherlands-permanent-wonen-in-een-recreatiewoning
|

In welke gemeente mag je permanent in een recreatiewoning wonen?

Geüpdatet: 01-08-2023

In welke gemeente mag je permanent in een recreatiewoning wonen? Wil je graag wonen in een recreatiewoning of gewoon lekker op de camping? Om je maar direct uit je droom te verwezenlijken. Is het helaas niet in elke gemeente mogelijk om permanent te wonen in een recreatiewoning. Hier zijn veel regels voor niet elke recreatie gelegenheid zal hier geschikt voor zijn. In Nederland zijn er gelukkig wel veel recreatiewoningen te vinden waar wel permanent gewoont mag worden. Ben je nieuwsgierig naar welke gemeente het wel toelaat om permanent te wonen op de camping of je eigen recreatiewoning?

Welke gemeente mag je permanent wonen in een Recreatiewoning – Vakantiehuis

Er zijn meer dan 149.000 vakantiehuizen in Nederland – recreatiewoningen. De stevigheid, uitstraling en luxe van deze vakantiehuizen zijn in de loop van de jaren enorm verbeterd. En de gas-, water-, elektriciteits- en internetfaciliteiten worden steeds meer als normaal beschouwd. Daarom vragen steeds meer mensen zich af of het toegestaan is om permanent in een recreatiewoning te wonen. Er zijn dus gemeenschappen waarin een permanente vakantie is toegestaan, er zijn ook gemeenschappen (parken), waar dit wordt getolereerd.

architecture_bungalow_cottage_home_house-permanent-wonen-op-de-campingEn natuurlijk zijn er ook gemeenschappen (parken) waar dit absoluut niet is toegestaan. Deze recreatieparken geven vaak aan hoeveel tijd je in het park mag doorbrengen, of welke maanden of weken je dat niet doet. U moet ook een ander thuisadres of ten minste één postadres opgeven. Het gebeurt (afhankelijk van de gemeenschappen) dat het illegale leven van een vrijetijdscentrum strikt wordt gecontroleerd. Eerder moesten de gemeenten een vrijstelling verlenen voor het illegale langetermijnverblijf van rusthuizen.

De vrijstelling zou van toepassing zijn op personen die zich tot 31 oktober 2003 in hun rusthuis hebben gevestigd en daar sindsdien hebben gewoond. Sinds januari 2012 is bij wet bepaald dat het beleid voor de toewijzing van recreatiewoningen wordt overgelaten aan de gemeenten. Daarom heeft elke gemeenschap zijn eigen richtlijnen voor de huisvesting van rusthuizen.

De camping waar je permanent mag wonen

De reden waarom mensen op zoek zijn naar een permanente woning voor een recreatiewoning is daarom vaak dat de kosten van levensonderhoud in een rusthuis aanzienlijk lager zijn dan in een normaal huis. Los van de vraag of het mogelijk moet zijn om goed na te denken over de vraag of het jou uitkomt, worden mensen soms verkeerd begrepen over de mogelijke eenzaamheid en isolatie die je kunt ervaren. Vooral als u ouder wordt en uw mobiliteit mogelijk beperkt. De aankoop van een recreatiewoning is veel goedkoper dan een normaal huis. En de kosten van het leven in een recreatiewoning zijn veel lager.

Je kunt bijvoorbeeld een recreatiewoning kopen, inclusief de woning waar dit op een camping is gevestigd (de duurdere recreatie voorzieingen). Maar er zijn ook recreatieparken waar je alleen het huis koopt en betaalt voor het onroerend goed waarop het is gebaseerd. Als u uw eigen grond niet koopt, hebt je meestal te maken met dure jaarlocaties.

Op deze jaarlijkse locaties blijven de kosten in de meeste gevallen jaarlijks stijgen. Als de community bijvoorbeeld het ontwikkelingsplan van het park wijzigt en nieuwe gebouwen moeten worden gebouwd, moet je jouw vakantiehuis op tijd verlaten of verplaatsen. Vraag je dan af bij welke camping of recreatiepark je dan permanent mag wonen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.