heat_pump_regulation_geothermal_heat_pump-warmtepomp-weetjes-en-informatie
|

Warmtepomp weetjes en informatie

Dit jaar zal RHI zijn verwarmingstechnologie, inclusief warmtepompen, uitbreiden. Het doel is dat we stoppen met het verbruiken van fossiele brandstoffen zoals gas en olie en andere systemen gebruiken om ons warm te houden. Het betekent ook dat u geld van de overheid kunt verdienen als u een van de genoemde verwarmingstechnologieën installeert en een fatsoenlijk rendement op uw investering en lagere brandstofrekeningen krijgt.

Warmtepomp Weetjes en Informatie

Een van deze technologieën is de warmtepomp. Hier zijn slechts enkele feiten over hen die u kunnen verrassen.

Het bestaan van de warmtepomp

Het idee van warmtepompen bestaat al geruime tijd en het eerste verdiepingsmodel werd in de jaren veertig uitgevonden. Vandaag hebben we producten op de markt die behoren tot de meest efficiënte verwarmingssystemen ter wereld. Wil je duurzaam en lekker warm kunnen wonen? Lees de geweldige interessante warmtepomp weetjes hieronder.

Techniek van de warmtepomp

Warmtepompen zijn technisch niet hernieuwbaar – ze gebruiken een kleine hoeveelheid elektriciteit om het pompmechanisme aan te drijven, maar ze hebben het potentieel om u veel verwarmingskosten te besparen.
Ze zijn momenteel populairder in plaatsen zoals Europa en de VS, maar beginnen hier aan te komen. Zelfs in gebieden met koude temperaturen zoals Noorwegen kunnen warmtepompen worden gebruikt.

Gebruik van een warmtepomp

Je kunt vrijwel elk seizoen warmte van de grond, de lucht of zelfs water krijgen. Dit is het deel dat mensen vaak moeilijk te begrijpen vinden. Warmtepompen verwijderen de latente warmte van de omgeving en gebruiken een soort omgekeerd koelmechanisme om de temperatuur te verhogen.


Het mooie van warmtepompen is dat ze veel minder CO2 uitstoten. Een geothermische warmtepomp levert zelfs de helft van de emissies van een olieverwarming en verslaat een standaard gasboiler met een derde.
Warmtepompen maken deel uit van de hernieuwbare warmte-impuls voor residentieel en commercieel onroerend goed. Dit betekent dat u geld ontvangt van de incentive voor elke kWh aan energie die u produceert. Dit zou dit jaar moeten toenemen voor binnenlands onroerend goed.
Kosten van een warmtepomp

De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het type. Lucht warmtepompen zijn de goedkoopste, omdat ze geen grote installatieproblemen hebben. Geothermische warmtepompen vereisen dat u een deel of de hele tuin uitgraaft voor het leidingennetwerk, wat uiteraard meer kost. Ze zijn echter efficiënter.


Als u een inefficiënt verwarmingssysteem door een warmtepomp vervangt, moet u meer besparen. U moet ook zorgen dat uw gebouw goed geïsoleerd is, omdat de warmte wordt verstrekt op een lagere maar constantere hoogte dan een conventioneel centraal verwarmingssysteem op gas.
Omdat ze weinig bewegende onderdelen bevatten, zijn warmtepompen eigenlijk behoorlijk onderhoudsvriendelijk en moet je verwachten dat je systeem veel langer meegaat dan een conventioneel verwarmingssysteem.

Inverstering en terugverdienen met een warmtepomp

De return on investment voor een warmtepomp hangt af van wat u vervangt en hoe energiezuinig uw huis is. Als u overstapt van een oude oliekachel, kunt u realistisch tussen € 532 en € 825 per jaar besparen op brandstofkosten per jaar. Voor gasuitwisseling kunnen de besparingen aanzienlijk hoger zijn, tot wel € 1.400 voor een fatsoenlijke woning.

Nu is het een goed moment om na te denken over het overschakelen naar een koolstofarm verwarmingssysteem ondersteund door de Renewable Heat Incentive. Lees hier meer over warmtepompen. Lees ook meer op het platform DuurzaamBewust Nederland.

Similar Posts

3 Comments

  1. Hoi Ermon,

   Leuk dat je mijn blogje leest. Ja deze prijzen zijn zeker accuraat.

   Mogelijk zouden deze in 2019 weer kunnen veranderen. Hou het daarom goed in de gaten!

   Hartelijke groet,

   Dennis

Leave a Reply

Your email address will not be published.