pink-flowers-garden-bloemen-planten
|

20 Tuin weetjes en informatie

Eerste tuinen ter wereld

De vroegste tuinen waren strikt praktisch en werden gebruikt om voedsel en medicinale kruiden te verbouwen. Rond 1500 B.C. in Egypte verschenen de eerste decoratieve tuinen.

Eerste kassen ter wereld

De eerste kassen in de geschiedenis werden gebouwd in 30 na Christus in opdracht van keizer Tiberius die een greenhouses_botanical_garden_dublin_ireland_architecture-1395831komkommer per dag wilde eten. Andrew Faneuil in Boston bouwde de eerste serre in Noord-Amerika in 1737.

Watermeloenen groenten? Of fruit?

Watermeloenen zijn eigenlijk groenten en hebben betrekking op pompoen, komkommer en pompoenen.

Bekende literaire tuinen

Beroemde literaire werken die hun percelen op tuinen centreren omvatten The Secret Garden, de Dark Materials-trilogie, Tom’s Midnight Garden, “The Selfish Giant”, Romeo and Juliet, “The Merchant’s Tale” in Canterbury Tales, La Roman de la Rose, Rebecca, The Door in the Wall, en het boek Genesis in de Bijbel.

De naam van de Bloem Heliotroop stamt af van het oude Grieksvaleriana_officinalis_garden_valerian_garden_heliotrope_all_heal_wildflower_flora_botany_plant-707490

De naam van de bloem heliotroop is van het oude Grieks (helios, wat zon betekent, en trepos, wat betekent “draaien om in te gaan”) omdat de bladeren en bloemen naar de zon draaien.

Viering van Worlds Naked Gardening Day

World Naked Gardening Day wordt gevierd op de eerste zaterdag in mei. Het heeft tot doel harmonie en vrede met de natuur te bevorderen.

Top 10 mooiste tuinen ter wereld

De top 10 van mooiste tuinen ter wereld omvatten
1) Châteaux de Versailles in Versailles, Frankrijk;
2) Royal Botanic Gardens in Kew, Engeland;
3) Powerscourt Gardens in Enniskerry, Ierland;
4) Butchart Gardens in British Columbia, Canada;
5) Villa d’Este in Tivoli, Italië;
6) Dumbarton Oaks in Washington D.C., VS;
7) Tuinen van de Villa Ephrussi de Rothschild in San-Jean-Cap-Ferrat, Frankrijk;
8) Stourhead in Wiltshire, Engeland;
9) Master-of-Nets Garden in Suzhou, China; en
10) Sanssouci-paleis in Potsdam, Duitsland.Chineese-tuin-mooiste-tuinen-ter-wereld

Uitspraak van Sir Francis Bacon over tuinen

Volgens Sir Francis Bacon zijn tuinen de ‘zuiverste menselijke genoegens’.

Tulpen in het jaar 1637 in Nederland

Toen een virus de kleur van tulpen in Nederland in 1637 veranderde, geloofden mensen dat er een nieuw soort plant was ontdekt – wat op zijn beurt weer leidde tot een volwassen tulpenruzie. Gedurende deze tijd omvatte een van de prijzen voor een enkele bol een lading graan, 1.000 pond kaas, 12 schapen, 10 ossen, 5 varkens, 4 vaten bier, 2 vaten boter, 2 oxhoofden wijn, een pak kleding en een zilveren beker.

Chrysanthemum afleiding van?

De naam chrysanthemum is afgeleid van de Griekse woorden chrysos, wat ‘goud’ en anthos betekent, wat ‘bloem’ betekent. Slingers dienden als bescherming tegen demonen, en het drinken van dauw van chrysanthemum-bloemen moest het leven verlengen.

Hoeveel soorten tomaten bestaan er?

Er zijn minstens 10.000 soorten tomaten. Meer dan 60 miljoen ton tomaten wordt elk jaar geproduceerd, waardoor het ‘s werelds meest populaire fruit is. De tweede meest populaire vrucht is de banaan.

De irisbloem is benoemd naar de godin Iris

De irisbloem is genoemd naar de Griekse godin Iris, die boodschappen van liefde van de hemel naar de aarde flowers_crocus_spring_park_d_sseldorf_sea_of_flowers_rheinpark_rhine_meadow-1415450brengt door een regenboog als haar brug te gebruiken. Irissen zijn naar haar vernoemd omdat ze bloeien in zowat alle kleuren van de regenboog.

Tuinen en filosofie

Tuinen en filosofie worden vaak gezien als verwant. Filosofen zien de bijdrage van tuinieren aan het ‘goede leven’.

Oude Romeinen en haar tuinen

Terwijl de oude Romeinen en Assyriërs bekend stonden om hun prachtige tuinen, nam de waarde van tuinen als een esthetische plek af tijdens de middeleeuwen. Kloosters dienden echter om de traditie van tuinontwerp en de verbetering van tuintechnieken voort te zetten.

De kunst van tuinieren

Tuinieren kan zowel als een kunst worden beschouwd (planten harmonieus rangschikken) als een wetenschap (door de principes en technieken van cultivatie toe te passen).

Mythologie van Hyakinthos

muscari_hyacinthus_grape_hyacinth_hyacinth_springtime_flower_blue_bulbs-1056329In de oude Griekse mythologie was Hyakinthos (ook bekend als Hyacinthus) de god van de lentebloemen. De god Apollo aanbad Hyakinthos, maar vermoordde hem per ongeluk. De hyacintbloem sprong op uit zijn bloed en aldus is deze bloem een ​​symbool van verdriet, verdriet en opstanding.

Tuinen van Babylon

De hangende tuinen van Babylon waren een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Ze worden verondersteld te zijn gebouwd door de Neo-Babylonische koning Nebukadnezar II in de buurt van het huidige Hillah, de provincie Babil in Irak.

The Posion Garden

Er is een tuin in Engeland genaamd The Poison Garden. Het is de thuisbasis van 100 moordende planten. Bezoekers van deze gevaarlijke tuin mogen geen van de planten ruiken, aanraken of proeven.

De geschiedenis van de Paardenbloem

Paardebloemen werden gebruikt als een voedselbron en als een medicijn voor ten minste 1000 jaar. Europese badgastein_salzburg_sterreich_at_flowers_flower_plants_plant-paardenbloemimmigranten droegen met opzet zaden naar Amerika, waar groenen werden gebruikt voor salades en thee. Paardebloemwortels werden als groentecursus geserveerd of werden gedroogd en gebruikt als koffiesurrogaat. De bloemen werden gebruikt om paardebloemwijn te maken en om een ​​gele kleurstof voor wol te maken. Er is een recente opleving geweest van het gebruik van de paardenbloem op deze vele manieren.

De filosofie van tuinieren

Tuinieren kan dezelfde vragen oproepen als hedendaagse kunstfilosofen, zoals conceptuele (“Wat is een tuin?”), Ontologische (“Is een tuin eenvoudigweg een complex fysiek object?”), Normatieve (“Wat maakt een tuin? tuin geweldig of gewoon goed? “) of hoe de woning bij je tuin aansluit, en meer.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.