paris_france_french_eiffel_tower_la_defense_city_urban_park-872840
|

Parijs en de Eiffeltoren weetjes

eiffel_tower_paris-159Leuke weetjes over de Eiffeltoren en Parijs die je nooit meer zal vergeten. Parijs ook wel de stad van de liefde genoemd kennen we allemaal dankzij de Eiffeltoren en de vele liefdes verhalen.

Parijs kent helaas ook zijn minder leuke momenten. Verschillende keren is Parijs namelijk bezet geweest, maar nooit ondertrokken aan de ondergang; Parijs, dat vrijheid en aanbidding viert, is van oudsher een belangrijke attractie voor reizigers uit de hele wereld. En soms kunnen bepaalde feiten over Parijs ongelooflijk lijken.

Weetjes over Parijs om nooit meer te vergeten

Heel vaak hebben Parijse bezoekers, vooral Japanse toeristen, de diagnose Parijs-syndroom – een psychische hiroshima_japan_japanese_landmark_architecture_travel_tourism_world-736067stoornis die zich uit in duizeligheid, hallucinaties en tal van andere symptomen ontstaan. Het syndroom wordt vaak veroorzaakt door een sterk gevoel van discrepantie tussen de rapporten van Parijs in de Japanse media en de realiteit. Het effect wordt ook verergerd door de verschillen tussen de Franse en Japanse cultuur.

Waar auto’s aan de linkerkant rijden in parijs

In heel Europa, inclusief Parijs, beweegt het verkeer zich aan de rechterkant van de straat. Er is echter een zeer korte straat, Rue du Lemmonier, waar auto’s aan de linkerkant rijden.

Militair ziekenhuis verloren in de stad

In 1793 ging een zekere opzichter van een Parijse militair hospitaal verloren in de catacomben van de stad. De reden dat hij daarheen ging was een verborgen voorraad likeur. Het lichaam van de ongelukkigen werd pas elf jaar later gevonden. “Hoe is dat mogelijk”, vraag je? Deze ondergrondse gangen strekken zich over een lengte van maximaal 300 km uit.

Transparante plastic vuilnisbakken

dailyshoot_unconsumption-transparant-bins-358194In Parijs worden buitenlanders verrast door de transparante plastic vuilnisbakken. Hoewel ze de stad er zeker niet beter uit laten zien, zijn ze een noodzaak geworden vanwege het voortdurende risico van terroristische aanslagen.

Al 30 jaar lang heeft de Amerikaan Jim Haynes vreemden bij zich thuis uitgenodigd. Om te lunchen met deze buitengewone man, hoef je alleen maar een bericht over internet te sturen.

Dierentuin in Parijs

Aan het begin van de 20e eeuw was er een “volksdierentuin” in Parijs, officieel “Exposition Coloniale” of de Parijse koloniale tentoonstelling.

Deze dierentuin werd de thuisbasis van mensen die hier werden gebracht door de Fransen uit hun koloniën (Madagascar, India, China, Soedan, Congo, Tunesië en Marokko). Het werd bezocht door miljoenen mensen. Ondertussen leden de “tentoonstellingen” van warme landen aan koud weer en vernedering. Tegenwoordig wordt de voormalige dierentuin om een ​​goede reden beschouwd als een nationale schande van het land.




Interessante feiten en Eiffeltoren weetjes zijn er in overvloed.

Hitler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Parijs kwam, kon nooit de top bereiken als de lokale bevolkingAdolf_Hitler_colorized opzettelijk de lift brak. Dit is de bron van het populaire gezegde “Hitler veroverde Frankrijk, maar veroverde nooit de Eiffeltoren”. Trouwens, vlak voordat Parijs werd bevrijd, gaf Hitler het bevel om het waterpas te zetten, maar de Duitse generaal die verantwoordelijk was voor de operatie hield zoveel van de stad dat hij besloot deze te negeren.

Eiffeltoren weetjes : Zelfmoord

Veel mensen hebben geprobeerd zelfmoord te plegen door van de Eiffeltoren af ​​te springen. Een interessant geval was een vrouw die op de motorkap van een auto springt en landt voor de Eiffeltoren. Later trouwde ze met haar.

Aantal medewerkers bij de Eiffeltoren

600 medewerkers werken in de Eiffeltoren. Twee tonnen papier worden gebruikt om de kaartjes elk jaar te drukken. Elke zeven jaar wordt de toren opnieuw geverfd, wat 60 ton verf vereist, een proces dat 4 miljoen euro kost.

Kortste straat van Parijs

Perpignan_-_rue_des_15_Degrés_angle_rue_de_la_Porte_de_PierreDe kortste straat in de stad Parijs is – de Rue des Degres – is slechts zes meter lang.

De schrijver Victor Hugo bracht de laatste jaren van zijn leven door in een straat die naar hem vernoemd was terwijl hij nog leefde. Het afzenderadres dat de schrijver vroeger noemde: “Voor Messier Victor Hugo in zijn laan in Parijs”.

Meer Eiffeltoren weetjes, of over Frankrijk lezen met prachtige seizoenen en bijzondere feiten die je nooit eerder hebt ontdekt!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.