harry_potter_figure_toy_macro_close_up-harry-potter-weetjes
|

21 Harry potter weetjes

Harry Potter weetjes de je hoogstwaarschijnlijk nooit geweten hebt. Blijf op de hoogte van de meest interessante Lifestyle en Entertainmant weetjes en feitjes bij Siezoensweetjes.nl. Hieronder kan je een 21 leuke en grappige weetjes lezen over Harry Potter films en boeken.

voldemort-free-hugsVoldemort

Voldemort kan niet liefhebben omdat hij werd ontvangen onder de invloed van een liefdesdrankje.

Lego Harry Potter-serie

In de Lego Harry Potter-serie is Voldemort het enige personage met een neus.

Harry Potter and The Deathly Hallows 1998

Harry Potter and The Deathly Hallows, het laatste boek in de serie, vindt plaats in 1998, hetzelfde jaar dat het eerste boek in Amerika werd gepubliceerd.

Hogwarts voor inwoners van Ierland

Hogwarts is alleen toegankelijk voor inwoners van Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Handtas in Harry Potter Hermione_Granger's_beaded_handbag

Hermione Granger omvat handtas in Harry Potter en de Relieken van de Dood was het gevolg van een illegaal uitgevoerde uitbreiding ban, hoewel ze geen straf door het Ministerie van Toverkunst als een zak leed, “speelde geen kleine rol in de nederlaag van de grootste duistere tovenaar aller tijden.”

Treurende bezem

Volgens J.K. Rowling bezems zijn geen magische items waarmee tovenaars kunnen vliegen. Net als toverstokken zijn ze eenvoudig hulpmiddelen voor tovenaars om hun eigen magie te kanaliseren, en kunnen getalenteerde tovenaars zonder hen vliegen.

Scène tussen Bellatrix Lestrange en Neville Longbottom

Terwijl ze een scène tussen Bellatrix Lestrange en Neville Longbottom in Harry Potter en de Orde van de Phoenix aan het filmen was, Helena Bonham Carter gestoken ongeluk Matthew Lewis met haar toverstok in zijn oor en sloeg het trommelvlies van de acteur.

Bruce Springsteen schreef het liedBruce_Springsteen_1988

Bruce Springsteen schreef het lied “Ik zal altijd bij je zijn” voor een Harry Potter-film, maar zei dat de makers van de film het niet wilden gebruiken.

Eerste editie van Harry Potter?

Er is een eerste editie van “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” tussen de belangrijkste voorwerpen van de aarde opgeslagen aan boord van Platform 1 in de Doctor Who-aflevering “Het einde van de wereld”.

Uitgevers bij het eerste boek van Harry Potter

Het eerste boek “Harry Potter” werd aanvankelijk afgewezen door twaalf verschillende uitgevers, omdat het te lang was voor kinderen om te lezen.

Voldemort’s toverstokharry_potter_world_universal_orlando_florida_woman_magic_stick

Voldemort’s toverstaf is taxus. Door sommigen gezien als een immense bovennatuurlijke kracht, is de plant een symbool van dood en wedergeboorte en vertegenwoordigt dezelfde onsterfelijkheid waar Voldemort naar streeft.
Evanna Lynch, Luna Lovegood geportretteerd

Evanna Lynch, Luna Lovegood eindelijk geportretteerd in de film franchise, “Harry Potter” was zo’n fan van boeken als een kind dat ze de artsen konden overtuigen om haar in staat stellen naar een ziekenhuis waar ze vandaan komen vertrekken hersteld van een ziekte, zodat ze in de rij kan staan ​​om een ​​ondertekend exemplaar van “The Order of the Phoenix” te ontvangen.

J.K. Rowling onthulde?

J.K. Rowling onthulde dat Hermione haar ouders had opgespoord na de Slag om Hogwarts en hun onveranderde herinneringen had hersteld.

kids_chocolate_children_egg_piggy_bank_frog_funny_cute_fun-499759Chocolade kikker kaarten

Harry, Ron en Hermione werden vereeuwigd in chocolade kikker kaarten na de Slag om Hogwarts, door “Harry Potter” auteur J.K. Rowling zei: “Ron zal dat beschrijven als zijn beste uur.”

Harry en Hermelien kiss scene

Tijdens de opnames van Harry en Hermelien kiss scene in “Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 1” was Rupert Grint, die Ron Wemel speelt, gevraagd om de set te verlaten om lachen veel.

Draco Malfidus

Hoewel hij uiteindelijk werd uitgebracht als Draco Malfoy in de filmserie “Harry Potter”, speelde Tom Felton voor het eerst voor de rollen van Ron Weasley en het titelpersonage.

Geboorten van Fred en George

Fred en George Weasley werden geboren op 1 april 1978, April Fools Day.

Ford_Anglia_105E_Deluxe_sedan_-_Harry_Potter_Flying_CarFord Anglias

Veertien Ford Anglias werden vernietigd om de scène te creëren waarin Harry en Ron in de Whomping Willow duiken.

Rupert Grint ernstige arachnofobie

Rupert Grint heeft een zeer reëel geval van ernstige arachnofobie, in die mate dat hij nog steeds niet de hele scène heeft waargenomen waarin Aragog en de spinnen verschijnen. In deze scène had de uitdrukking van de gruwel op Ron’s gezicht en zijn ongemakkelijke klaagzang niets te maken met acteren, maar met de legitieme angst van Rupert.

Kantoor in Dumbledore de duurste set

Ten tijde van de constructie was de set voor het kantoor in Dumbledore de duurste set die ooit voor de films is gebouwd. Zowel regisseur Chris Columbus als productie-ontwerper Stuart Craig waren het erover eens dat Dumbledore, als hoofdmeester, het hoogst mogelijke kantoor zou moeten hebben. Ze werden echter meegedeeld dat de voorgestelde ontwerp met zijn massieve stenen pilaren, boekenkasten, curiosa kasten, schilderijen aan de muren, tafels met verschillende items, antiek bureau en troonachtige stoel en een gigantische telescoop zou veel te duur zijn om te produceren. De producenten konden uiteindelijk het geld veiligstellen dat nodig was om de set te bouwen.

harry_potter_movie_equipment_dobby_hands_books_models_figures-688120Vladimir Dobby

In een aflevering van “Have I Got News For You” bespreken panelleden een artikel waarin wordt beweerd dat de Russische president Vladimir Poetin diep verontrust en beledigd was dat Dobby de huiself lijkt te zijn.

Meer leuke weetjes lezen op Seizoensweetjes.nl? Ontdek dan ook de categorieën Welzijn, Geld, Wonen en Tech.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.