dailycreate_tips-en-weetjes-over-ovven-schoonmaken
|

Tips en weetjes oven schoonmaken

Hoe kan je het best de oven te reinigen

3 Methodens om je oven schoon te maken: Een gestructureerde oven schoonmaken Een niet-zelfreinigende oven schoonmaken Plaats uw oven tussen zware schoonmaakbeurten.

Na maanden lang braden en bakken, wordt een kachel behoorlijk vuil. Gesmolten vet en verkoold voedsel hopen zich op en worden koolstof, met een sterke brandgeur tijdens het koken. Als u uw fornuis bedekt met koolstof, kan dit uw voedsel besmetten en zelfs brandgevaar opleveren. Lees verder over het schoonmaken van uw oven, of deze zelfreinigend is of niet.

1. Bepaal wat voor soort ove je hebtweetjes-oven-schoonmaken

Bepaal welk type oven je hebt. Er zijn enkele standaardtypen kachels, die elk enigszins verschillende reinigingsmethoden vereisen.

Zelfreinigende ovens hebben een functie waarmee u de oven op zo’n hoge temperatuur kunt verwarmen dat het opgehoopte voedsel en vetten as worden.
Getextureerde ovens of continue ovens hebben een laag porselein die wordt gebruikt om gemorst voedsel te verbranden terwijl u uw oven gebruikt om te bakken.
Regelmatige ovens zonder deze reinigingsfuncties moeten regelmatig met de hand worden gereinigd.

2. Voorbereiding schoonmaak

Bereid je voor om de oven schoon te maken. Kies een tijd om de oven te reinigen wanneer uw keuken de minst actieve is.

Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de keuken terwijl de oven wordt gereinigd, omdat deze tot zeer hoge temperaturen wordt opgewarmd en een brandende geur afgeeft.
Open uw ramen om de keuken te ventileren zodat uw gezin de dampen niet inademt.

3. Verwijder oven onderdelen

Verwijder de ovenmanden. Doe ze in een gootsteen vermengd met warm water met een paar druppels afwasmiddel om te laten weken.

4. Schakel zelfreinigende modus in (optioneel)

Schakel de zelfreinigende modus van de oven in. Dit moet de ovendeur vergrendelen en de oven verwarmen tot 427 tot 482 graden Celsius (800 tot 900 graden Fahrenheit).

Zorg ervoor dat de ovendeur vergrendeld is voordat u de oven verlaat om hem te reinigen. Als het slot niet werkt, plaats dan een plakband of een ander soort barrière op de ovendeur, zodat uw familie weet dat deze niet hoeft te worden geopend.
De oven reinigt gedurende 2 tot 6 uur, waarbij het vet en het verbrande voedsel verandert in lichtgrijze as.
Laat de oven na de reinigingscyclus minstens 2 uur afkoelen.

5. Open de ovendeur en veeg resten weg

Open de ovendeur. Veeg de as met een kleine borstel en een stoffer. Veeg de oven schoon met een vochtige doek.

6. Ovendeur schoonmaken

Maak de ovendeur schoon. Boen de binnenkant van de ovendeur met een schone doek en een afwasmiddel uit de keuken. U kunt ook een azijn- en wateroplossing gebruiken om de klus te klaren.

7. Oven onderdelen schoonmaken

Maak de ovenmanden schoon. Boen de ovenroosters in het sopje. Spoel ze af en droog ze en plaats ze in de oven.

Methode 2: Combi oven schoonmakencombi-microwave-29056_1280

1. Verwijder oven onderdelen uit de oven

Verwijder de ovenmanden. Doe ze in een gootsteen vermengd met warm water met een paar druppels afwasmiddel om te laten weken.

2. Binnenwanden schoonmaken

Veeg de binnenwanden van de oven af ​​met een vochtige spons. Omdat de oven voortdurend wordt gereinigd, hoeft deze niet eerst te worden verwarmd. Zorg ervoor dat je oven koud is als je hem schoonmaakt.

Vermijd het gebruik van schurende wassers of chemicaliën in uw getextureerde oven. Deze kunnen het porselein beschadigen.
Gebruik indien nodig een oplossing van azijn en water om de wanden af ​​te vegen.

3. Oven onderdelen schoonmaken zonder zelfreinigende modus

Maak de ovenmanden schoon. Boen de ovenroosters in het sopje. Spoel ze af en droog ze en plaats ze in de oven.

 

Methode 3: Een niet zelfreinigende oven schoonmaken.Digital-clock-zelfreinigende-oven
1. Verwijder de oven onderdelen

Verwijder de ovenmanden. Doe ze in een gootsteen vermengd met warm water met een paar druppels afwasmiddel om te laten weken.

2. Maak reinigingsoplossing/ schoonmaakmiddel

Maak een reinigingsoplossing. Plaats een spuitflacon van 1 liter met 4 eetlepels (56,7 g) bakpoeder en vul de rest met water. Schud de spuitfles om het bakpoeder te bevochtigen en op te lossen.

3. Water spray de oven voorzichtig

Spray de kachel naar beneden. Spuit de binnenkant van een koude oven in, concentreer je op de verkoolde en bevlekte gebieden tot de koolstof volledig verzadigd is.

Voor bijzonder vuile kachels verhoogt u de verhouding bakpoeder tot water, zodat u meer pasta dan vloeibaar hebt. Verspreid de pasta over de verkoolde gebieden.

4. Laat het schoonmaakmiddel 1 uur intrekken

Verlaat de oplossing of plak hem in voor minimaal een uur. Na een uur in de omgeving testen of het verkoolde deel is losgeraakt.

Als het nog steeds zo hard is als een steen, zet het dan weer uit met bakpoeder en laat het nog een uur rusten.
Als het los genoeg is om af te hakken, ga dan verder met de volgende stap.

5. Schraper gebruiken voor opgeloste koolstoffen

Gebruik een schraper om de opgeloste koolstof te verwijderen. Het type schraper dat je zou gebruiken om ijs en sneeuw uit je voorruit te breken, werkt goed. Kakkerlak tot de meeste koolstof is verdwenen.

Draag rubberen handschoenen als u niet wilt dat uw handen zwart worden.
Bespuit het gebied met meer zuiveringszoutoplossing terwijl u werkt om het losmaakproces te vergemakkelijken.
Veeg het puin weg dat je hebt afgebroken. Gebruik een kleine borstel en een stoffer.

6. Voorzie de binnenkant nog eens met het schoonmaakmiddel

Strooi de binnenkant van de oven opnieuw met de bakpoederoplossing. Laat het nog een uur werken en gebruik dan een scrubber om de resterende koolstof te verwijderen.

7. Heet water en spons

Veeg de oven opnieuw af met een halve eetlepel, half water. Op dit punt moet de binnenkant van uw oven schoon zijn. Als er overgebleven koolstof is, probeer dan de volgende alternatieve methoden:

Gebruik een industriële ovenreiniger. Deze bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de ademhaling. Ze instrueren u meestal om de oplossing in de verkoolde secties te weken en vervolgens de oven te schrobben.
Gebruik ammonia. Giet het op de aangekoekte gebieden en laat het 30 minuten rusten voordat u het met een scrubber wrijft en veeg het vervolgens af met een vochtige spons.

8. Maak de overige oven onderdelen schoon

Maak de ovenmanden schoon. Boen de ovenroosters in het sopje. Spoel ze af en droog ze en plaats ze in de oven.

 

Vindt je ons blog leuk? Wil je meet weetjes over eten of gewoon lekker nutteloze en rare weetjes te weten komen lees dan zeker eens verder op ons blog over de meest te gekke en grappige weetjes van het internet.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.