tv-afstandbediening

Wat zijn de nadelen van goedkoop internet en tv?

Veel Nederlanders zijn graag zo goedkoop mogelijk uit. We zijn nu eenmaal zuinig ingesteld, en dat kan in deze tijden eigenlijk helemaal geen kwaad. Vooral het drukken van de vaste lasten is belangrijk, en een van de manieren om dat te doen is door over te stappen op het goedkoopste internet en tv abonnement dat je kunt vinden. Dat kan op jaarlijkse basis aardig wat geld schelen, maar er zitten natuurlijk ook wel consequenties aan. Wat zijn de nadelen van goedkoop internet en tv?

Langzamer en minder stabiel internet

Voor weinig geld mag je ook niet de wereld verwachten. Goedkoop internet betreft in de regel DSL-internet. Daarmee zijn geen hele hoge downloadsnelheden te halen, vooral als de afstand tussen jouw woning en de wijkcentrale waarlangs de telefoonkabel loopt toevallig groot is. Voor zwaardere internetgebruikers en huishoudens met verschillende internetgebruikers kan dit een probleem worden, omdat de bandbreedte van DSL-internet ook nog eens aardig beperkt is. De kans op een instabiele verbinding is daardoor extra groot in vergelijking met kabelinternet en glasvezelinternet.

Beperkt tv-pakket met minder HD-opties

Niet ieder pakket met tv-zenders dat je aangeboden wordt bevat hetzelfde aantal zenders. Natuurlijk krijg je altijd de meest voor de hand liggende Nederlandse zenders, maar als je graag naar een minder gebruikelijke zender krijgt, bestaat de kans dat deze bij een goedkoop tv-abonnement geen onderdeel van het pakket uitmaakt. Ook is het zo dat bij goedkope tv-pakketten er vaak minder zenders in HD aangeboden worden.

Minder uitgebreide functies

Duurdere tv-pakketten zijn vaak in meerdere opzichten luxer dan goedkope tv-pakketten. Ben je nu gewend aan bepaalde extra functies, zoals DVR-opname, video on demand en premiumkanalen? Ga er niet automatisch van uit dat je dit bij een goedkoop internet en tv abonnement ook krijgt. Het kan zijn dat deze functies in mindere mate aanwezig zijn of zelfs geheel ontbreken. Lees dus eerst de aanbieding grondig door, zodat je weet je wat je daadwerkelijk wel en niet krijgt.

Slechtere klantenservice

Bij het gebruiken van internet en tv komt natuurlijk een technisch aspect kijken. De benodigde apparatuur moet naar behoren aangesloten worden om het verwachte te kunnen leveren, en vervolgens moet je hopen dat je niet met storingen of andere problemen te maken krijgt. Een goede klantenservice is wenselijk om je te helpen met eventuele problemen. De lage prijs van een goedkoop internet en tv abonnement kan zich echter ook vertalen in een uitgeklede klantenservice die minder effectieve ondersteuning kan bieden en waar je met lange wachtrijen te maken kunt krijgen.

Verborgen kosten

Waar je zeker ook op moet letten wanneer je wilt gaan voor een goedkope aanbieding voor internet en tv, is of de prijs de je gepresenteerd wordt daadwerkelijk is wat je uiteindelijk kwijt bent. In veel gevallen stijgt de prijs na een paar maanden, maar dat is bij veel aanbiedingen voor internet en tv abonnementen zo. Maar mogelijk krijg je stiekem ook nog te maken met aansluitkosten en huurkosten voor de apparatuur. Het is belangrijk om de voorwaarden van het abonnement zorgvuldig te lezen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Goedkoop internet en tv kan echt voor veel huishoudens wel voldoen. Maar het is wel belangrijk dat je begrijpt wat je ervan kunt verwachten. Je moet je standaarden er wel misschien een beetje op aanpassen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.