Goede vraag(en) om iemand te leren kennen

1. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

Zo leer je iemand kennen via sms. Deze vraag is geweldig omdat het je niet alleen een kijkje geeft in de dingen die je nieuwe contact graag doet, maar je kunt ook beslissen of het dingen zijn die jij ook zou willen doen. “Het is een geweldige optimistische vraag om te praten over wat je zou kunnen doen als je totale vrijheid had voor een dag [en] kan leiden tot een geweldige conversatie starter,” online dating coach Perri Schneider vertelt Elite Daily. Bijvoorbeeld, als iemand zegt dat hun perfecte dag het beklimmen van de Kilimanjaro is, kan je zoiets hebben van, “Ik ben uit.” Maar als ze zeggen dat cocktails drinken op een privéstrand is, zou het zomaar kunnen dat ze jouw perfecte match zijn.

2. Wat is iets wat je hebt gedaan waar je het meest trots op bent?

Wie houdt er niet van een goede oude nederige opschepper? Maar serieus, niet alleen krijg je iets leuks te weten over je nieuwe vriend of vriendin, maar je krijgt ook een kijkje in hun waarden, volgens professionele matchmaker en dating coach Laura Jacobs. Het soort dingen die hen een gevoel van trots geven, kunnen veelzeggend zijn. Zijn het hun keiharde buikspieren of die keer dat ze een katje uit een brandend gebouw hebben gered? Gedeelde waarden zijn tenslotte een belangrijk onderdeel van compatibiliteit.

3. Wat is je slechtste gewoonte?

Ik bedoel, je wilt het zo snel mogelijk weten, toch? Als het iets is waar je niet mee kunt leven, kun je het beter via een sms’je te weten komen dan op de harde manier.

Let wel, deze vraag moet alleen gesteld worden als hij vanzelf komt. “Dit kan worden gezien als een veroordelende negatieve vraag en kan leiden tot het naar beneden halen van het gesprek of de vibe van je date,” , Schneider wijst erop. “Ik raad niet aan om dit uit het niets te vragen, tenzij het naar boven komt als iets wat je persoonlijk deelt en dan wegen ze mee.”

Ontdek ook ‘ weetjes over hoe je een narcist gek kunt maken

4. Wat is iets dat je echt bang maakt, maar dat je toch graag zou willen doen?

“Het is altijd belangrijk om te vragen waar iemand bang voor is, want we zijn allemaal wel ergens bang voor”, vertelt Jacobs aan Elite Daily. Deze vraag kan van alles opleveren, van duiken in een klif tot verliefd worden. Hoe dan ook, dit is goede info om te hebben, zodat je kunt zien of je op dezelfde pagina zit als het gaat om risico’s nemen en op avontuur gaan.

5. Als je overal in de wereld kon gaan, waar zou het zijn en wat zou je doen?

Dit is een leuke vraag om te stellen aan iemand die je graag beter wilt leren kennen, want het is “goed om hun gevoel voor avontuur te leren kennen”, aldus Jacobs. Zoek uit of dit een reis is die je zelf zou willen maken. Je kunt ook vervolgvragen stellen over hoe ze graag reizen en wat ze graag doen als ze daar zijn. Onderschat nooit het belang van reiscompatibiliteit als je geïnteresseerd bent om deze verliefdheid om te zetten in iets serieuzers.

6. Hoe religieus ben je en wat geloof je?

Deze is een biggie. Als je echt serieus over deze verliefdheid, moet u weten over hun spirituele overtuigingen en wat dat betekent voor hoe ze hun leven leiden. Het is niet alleen belangrijk om te weten of jullie levensstijl verenigbaar is, maar ook of jullie waarden overeenkomen, zoals Jacob zegt. Gaan zij drie keer per week naar de mis? Of doe jij dat? Hoe sneller jullie op dezelfde spirituele of niet-spirituele bladzijde zitten, hoe beter.

7. Met wie ben je het hechtst in je leven?

Stel deze diepe vragen aan de persoon die je beter wil leren kennen.
Weten bij wie je partner bereid is om zich open te stellen is een grote stap. Zoals Schneider zegt: “Dit is een geweldige manier om inzicht te krijgen in wie belangrijk is in het leven van deze persoon en wie ze dicht bij zich houden.” Is het hun moeder? Hun beste vriend? Of, uh, hun ex? Met deze diepe vraag om aan je crush te stellen, kun je zomaar aan hun lijst worden toegevoegd.

Lees hier nog meer weetjes over lifestyle en welzijn.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.