Site icon Seizoen Weetjes | Siezoensweetjes.nl – 2022 / 2023

Weetje over gezond eten

Wat is gezond eten en welke voeding kun je het beste inbepaalde situaties wel of niet nemen? Lees de leukste weetjes op Seizoensweetjes.nl met veel vragden, die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld:

Maar ook vinden mensen het belangrijk om te weten wat een gezond bmi is. Seizoens weetjes heeft hieronder verschillende soorten voedingsmiddelen waar je gezond eten mee kunt maken op een rij gezet.

Super Foods

Real Simple vroeg de beste diëtisten en voedingsdeskundigen van het land om ons te vertellen welke superkrachtige ingrediënten we regelmatig in onze voeding moeten opnemen. Dit zijn hun gecombineerde keuzes, plus enkele eenvoudige en heerlijke voorbereidingssuggesties.

Champignons

Vlees en vullend, als vleesgerecht kunnen ze tot 400 calorieën van een maaltijd afsnijden. Ze kunnen ook beschermen tegen borstkanker door te helpen bij het reguleren van de oestrogeenspiegels van een vrouw.

Gerst

Een andere vezelrijke cholesterolvechter. Gebruik op doordeweekse avonden de parel- of snelkokende variant. Meer tijd? Geef gerst, met zijn extra laag zemelen, klaar.

Walnoten

Een verrassend goede bron van omega-3-vetzuren. Dat zijn de vetten die de slechte cholesterol verlagen (LDL) en de good-for-you-soort (HDL) verhogen.

Probeer dit: pak een handvol walnoten met wat gedroogde vijgen en een paar anijszaden voor een gezond tussendoortje voor onderweg.

Volkoren pasta

Bevat driemaal de hoeveelheid vezels per portie als de typische griesmeelvariëteit. Sla pasta over met het label “meergranen”: het kan gemaakt zijn met een aantal granen, maar het zijn niet noodzakelijk hele granen.

Noten en amandel

Hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten zijn rijk aan deze eiwitrijke spreads. Kies voor degenen met slechts twee ingrediënten-noten en zout.

Quinoa

Het kan koken als een korrel, maar quinoa is eigenlijk een kruidachtige plant. Het is een compleet eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren bevat en dezelfde energie en verzadiging biedt die je zou krijgen van vlees, zonder vet of cholesterol.

Magere melk

Het biedt negen essentiële voedingsstoffen: calcium, natuurlijk, maar ook B-vitamines, die neurologische functie helpen, en vitamine D, een potentiële kankerjager.

Avocado

Je krijgt bijna 20 procent van je dagelijkse dosis vezels in een portie van een halve liter, plus cholesterolverlagende enkelvoudig onverzadigde vetten.

Nierbonen

Een essentieel chili, deze werden gevonden om één van het meest anti-oxyderend-rijk voedsel in een USDA-studie te zijn.

Sojabonen

Deze jonge sojabonen bevatten meer vezels per portie dan geraspt tarwegries en hebben dezelfde hoeveelheid eiwit als geroosterd kalkoen.

Pompoen

De antioxidanten in deze winterpompoen houden de huid gezond; het kalium helpt de bloeddruk verlagen.

Ben je op zoek naar interessante weetjes over wat eten na het sporten dan kun je deze ook vinden op Seizoens Weetjes met nog veel meer andere leuke lifestyle, entertainment en welzijn weetjes.

Exit mobile version