Site icon Seizoen Weetjes | Siezoensweetjes.nl – 2023 / 2024

Software weetjes

code-software-weetjes

Software verwijst naar computerprogramma’s die zijn ontworpen door een computerprogrammeur of, meer waarschijnlijk, een team van computerprogrammeurs, om een bepaalde functie uit te voeren. De software is ingebed in een apparaat, zoals een handheld-apparaat of -apparaat, of is geïnstalleerd op een computer.

5 interessante weetjes: werken als software engenieer

Jobs in overvloed

De carrières in software engineering groeien in een snel tempo – 17% in de komende 10 jaar om precies te zijn. Dit aantal kan nog hoger springen naarmate meer mensen zich zorgen maken over computerbeveiliging en software nodig hebben om hun informatie te beschermen. Dit betekent niet dat je ook een grote computerwetenschap moet zijn, er zijn talloze gratis programma’s online om je te leren programmeren (zoals Codeacademy), of je kunt een coderende bootcamp bekijken. Vergeleken met de gemiddelde groei van banen in alle sectoren, is software engineering een veilige gok om in de toekomst een baan te krijgen.

Je kunt in verschillende steden wonen

Als je aan coderen denkt, denk je in het algemeen aan Silicon Valley, maar dat is niet het topgebied voor banen als software-engineer – New York City heeft de meeste software-engineers bij meer dan 54.000. De meeste topsteden die softwaretechnici inhuren, bevinden zich echter aan de kust, dus als u van plan bent verder het binnenland in te wonen, is een baan in software-engineering misschien niet voor u.

Verwacht te werken voor een Tech-bedrijf

Hoewel het waar is dat elk bedrijf nu een technologische aanwezigheid nodig heeft, betekent dat niet dat elk bedrijf een fulltime technisch personeel heeft. Veel bedrijven huren een technologiebedrijf in voor gecontracteerd werk om hen te helpen met hun huidige doelen, zoals een nieuwe website of app. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, werkt 33% van de software-ingenieurs in ontwerp en andere diensten, terwijl slechts 4% rechtstreeks werkt in het bedrijfsbeheer van technologie.

Het loon is hoog

Vanwege de grote vraag is het niet verrassend dat software-engineers grote salarissen ontvangen voor hun werk. Het gemiddelde salaris voor een software engineer op instapniveau is $ 75.275. Dit salaris zal stijgen als je ook ervaring opdoet – volgens het Bureau of Labor Statistics is het gemiddelde salaris voor een software engineer € 50.000.

Uw uren zullen langer zijn

Je moet niet verwachten dat je thuis bent als een software-engineer, 44% van de technici werkt na het eten. Gemiddeld werken softwareontwikkelaars gemiddeld 8,5 uur per dag, hoger dan het nationale gemiddelde van ~ 7 uur.

Grappige weetjes over software ontwikkelaars bij Google

Het bekende ‘niet kwaadaardig’ is eigenlijk een informeel motto van Google. Het is een verwijzing naar hun bedrijfsfilosofie die zegt dat je geld kunt verdienen zonder slecht te zijn. Het werd bedacht door Paul Buchheit, de man achter Gmail.

Sergey Brin en Larry Page wisten niet zoveel over HTML. Dat is de reden waarom de eerste homepage een heel eenvoudig ontwerp had. Het eenvoudige ontwerp zorgde ervoor dat mensen gewoon tijdens het testen naar het scherm bleven kijken. Testgebruikers waren eigenlijk aan het wachten op de “rest van de pagina om te laden”. Om dat specifieke probleem op te lossen, werd het Google Copyright-bericht toegevoegd als een regel als een markeringspunt aan het einde van de pagina.

Toen Larry Page en Sergey Brin hun eerste server assembleerden om de PageRank-code te testen, hielden ze tien harde schijven van 4 gigabyte in een kast gemaakt van Legostenen.

Microsoft software weetjes

Het eerste besturingssysteem dat Microsoft codeerde, was Xenix, een versie van UNIX onder een andere naam. Maar het was MS-DOS gemaakt voor IBM pc’s die het een houvast gaven in de softwaremarkt.

Wist je dat je in Windows geen map met de naam “~con” kunt maken?

Ironisch genoeg is Microsoft’s Macintosh Business Unit een van de grootste ontwikkelaars van Macintosh-software buiten Apple Inc. Microsoft Office voor Mac is ook geïntroduceerd voor Macintosh in 1989, een jaar voordat Office voor Windows werd uitgebracht.

Exit mobile version