Site icon Seizoen Weetjes | Siezoensweetjes.nl – 2023 / 2024

Hoe kunnen bedrijven verantwoord omgaan met hun afval?

pexels-photo-802221

In de meeste landen is het verplicht voor bedrijven om afval te sorteren en te deponeren op een verantwoorde manier. Dit houdt in dat bedrijven ervoor moeten zorgen dat hun afval niet in de prullenbak, asbak of papiermand terecht komt, maar bijvoorbeeld in een speciale papierbak of prullenbak voor bedrijfsafval.

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 1,5 miljoen ton papier- en kartonafval geproduceerd. Dit komt overeen met ongeveer 40 kilo per persoon. Papier- en kartonafval wordt over het algemeen ingezameld door bedrijven.

In Nederland produceren bedrijven jaarlijks 4,5 miljoen ton aan afval. Dit komt ongeveer overeen met de hoeveelheid afval die in alle papierbakken, prullenbakken en asbakken bij elkaar opgeteld past. Bedrijven hebben dus een grote verantwoordelijkheid als het gaat om het deponeren van hun afval op de juiste manier.

Recycling voor 2023

Gemeentelijk vast afval (MSW), ook bekend als afval of afval, is een mengsel van alledaagse items die we gebruiken en vervolgens weggooien. MSW’s omvatten items zoals productverpakkingen, grasknipsels, meubels, kleding, flessen, voedselresten, kranten, apparaten, verf en batterijen.

Hoewel recycling het proces is om materialen om te draaien dat anders als afval in nieuwe producten zou worden beschouwd, zijn er veel verschillende manieren om te recyclen. De meest voorkomende methode is een recycling van de stoep, waarbij materialen worden gesorteerd en verzameld aan de stoep om op te halen door een recyclingtruck. Andere methoden omvatten drop-off centra, back-back centra en community recyclingprogramma’s.

Voordelen van recycling

De voordelen van recycling zijn talrijk. Recycling vermindert de noodzaak van stortruimte, behoudt energie en natuurlijke hulpbronnen, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en creëert banen. Bovendien kan recycling helpen om de hoeveelheid vervuiling die door afval is gecreëerd te verminderen.

Hoewel recycling een geweldige manier is om de hoeveelheid afval te verminderen die op stortplaatsen belandt, is dit niet de enige oplossing voor het probleem van afval. Andere manieren om de hoeveelheid afval te verminderen die u maakt, zijn onder meer:

Ieder van ons kan een verschil maken door de hoeveelheid afval die we creëren te verminderen. Recycling is een belangrijke manier om dit te doen, maar het is niet de enige manier.”

Lees meer in de categorieën Lifestyle, Welzijn, en Gezondheid

Exit mobile version