Site icon Seizoen Weetjes | Siezoensweetjes.nl – 2023 / 2024

AMD game computer of Intel game pc kopen

technology_computer_metal_industry_hi_tech_motherboard_intel_windows

Er zijn veel verschillende game computer processoren te koop en de bekendste daarvan zijn toch wel de AMD en de Intel. Het vergelijken van deze twee processoren is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Beide hebben zo hun goede en zwakker punten. Over het algemeen zijn de AMD game computers wat goedkoper dan de Intel game pc’s. De vraag is dan ook eerder, welke processor past het beste bij mij. Het aanschaffen van een game pc blijft een investering en daarom is een weloverwogen keuze belangrijk. In deze blog zal er meer informatie over beide processoren op een rijtje gezet worden, zodat u een goede keuze kan maken.

De game computer met AMD processor

Veel AMD game computers kunnen ‘over geklokt’ worden, in tegenstelling tot de Intel processor waarbij dat niet kan. De processoren zijn vaak ingesteld op een vaste kloksnelheid. Wanneer dit niet het geval is, zoals bij de AMD, kunnen de processoren sneller werken dan de snelheid waarop de gekocht zijn. Hiervoor moet u wel een beetje technisch ingesteld zijn. Het grootste voordeel van deze AMD game computer is dat die goedkoper is dan de Intel. Ideaal dus wanneer u iets minder te besteden heeft als gamer, of wanneer u genoegen neemt met iets minder kwaliteit. Het is ook niet dat u veel inlevert met de AMD game pc, het werkt gewoon zoals het hoort.

De game pc met Intel processor

De Intel game processor is er eentje die zich in het hogere segment begeeft. De Intel is dan ook bijna onverslaanbaar als het gaat om power. Echter betaald u hier natuurlijk ook voor en zal deze chip prijziger zijn dan de AMD. Deze processor zorgt er namelijk voor energiebesparing, prachtige graphics en een snelle verwerking. Zeker in rekenkracht is de Intel processor het beste in zijn soort. Zelf game pc samenstellen is ook mogelijk en kunt u de beste prestaties van de Intel processor combineren met andere toevoegingen op uw game pc.

Wat is nu de beste keuze?

Zoals ik al aangaf is er geen goed of slecht als het gaat om deze twee processoren. Het hangt af van een aantal zaken en daarbij zal u de keuze zelf moeten gaan maken. Hierbij is budget een hele belangrijke factor. Dat is dan ook het eerste wat u bij uzelf na moet gaan. Hoewel de AMD vaak goedkoper is dan de Intel, is dit toch niet altijd het geval. Ook AMD is de laatste tijd druk bezig met het maken van krachtige processoren en dat ziet u dan ook  terug in de prijs.

De games zijn ook een belangrijke factor

Bij het uitkiezen van een game computer zijn de games die u daarop wilt gaan spelen ook zeer belangrijk. Dit komt omdat sommige games nou eenmaal meer vermogen van de pc vragen dan andere. Bij spellen als MineCraft, League of Legends en Counter Strike volstaat een goedkopere processor als snel. Ook wanneer u zelf een game pc samenstelt is het verstandig om hier rekening mee te houden. Zo voldoet uw eigen game computer altijd aan de juiste specificaties.

Exit mobile version