Site icon Seizoen Weetjes | Siezoensweetjes.nl – 2023 / 2024

20 Weetjes over het leven

20 weetjes over het leven dat je nooit eerder hebt geweten. Lees hieronder leuke lifestyle, gezodheid, wonen en geld weetjes over het leven. Wil je zelf ook leuke weetjes toevoegen aan deze lijst twijfel niet om eens contact met Siezoens weetjes op te nemen.

20 interessante weetjes over het leven

Mensen zijn de enige die van pittig eten genieten

Het is een evolutionair mysterie dat wetenschappers moeilijk hebben kunnen uitleggen, maar mensen zijn de enige dieren die echt genieten van het eten van gekruid voedsel. Er lijken geen gezondheidsvoordelen te zijn voor het eten van pijnlijke pepers (hoewel sommige onderzoeken vinden dat het schimmel kan bestrijden), dus de beste reden die sommigen hebben gesuggereerd is de sensorfactor – niet anders dan het feit dat we de enige dieren zijn die zoals achtbanen en enge films. En voor een paar geweldige tips over gezond eten, is dit de beste single-weight-loss hack die je kunt doen.

Mensen zijn ook de enige dieren waarvan de hersenen krimpen

Naarmate we ouder worden, neigen onze hersenen te slinken en kunnen ze lijden aan cognitieve stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer en dementie. Maar zoals beste onderzoekers kunnen zien, zijn wij de enige dieren waarvoor deze inkrimping plaatsvindt. Tests op andere dieren hebben geen vergelijkbare verschijnselen gevonden, zelfs naaste evolutionaire verwanten zoals chimpansees en rhesusapen. En voor meer feiten over je lichaam, hier zijn de 40 manieren waarop je lichaam na 40 verandert.

Chips veroorzaken meer gewichtstoename dan enig ander voedsel

Een onderzoek van Harvard University onder meer dan 120.000 mensen vond dat chips verantwoordelijk waren voor de winst van gemiddeld 1,69 pond per persoon over een periode van vier jaar. Andere meststoffen: aardappelen (1,28 pond), suiker-gezoete dranken (1,00 pond) en onbewerkt rood vlees (0,95 pond). En voor meer gekke feiten over eten, hier is waarom gezondheidsdeskundigen willen dat je sla in 2018 vermijdt.

Die vis is waarschijnlijk verkeerd geëtiketteerd

Die zalm is waarschijnlijk geen zalm. Onderzoekers schatten dat ongeveer een derde van alle vis die in restaurants en supermarkten wordt verkocht, verkeerd is gelabeld – vaak om consumenten opzettelijk te misleiden en hen ertoe aan te zetten duurdere vis te kopen (Tilapia kopen terwijl ze Red Snapper-prijzen betalen). Snapper bleek 87 procent van de tijd verkeerd gelabeld te zijn, tonijn was 59 procent verkeerd gelabeld. Het is veel te gewoon om een ​​toevalstreffer te zijn.

Bananen kunnen niet reproduceren

De bananen die we allemaal kennen en waarvan we houden, bekend als Cavendish, zijn in feite een hybride van twee andere plantensoorten. Het heeft geen zaden en heeft zich alleen kunnen reproduceren met behulp van boeren, die een deel van de stengel van de plant verwijderen en transplanteren om zo onze favoriete gele vrucht te maken. En voor meer informatie over je favoriete fruit, ga je naar Why Bananas Are Curved.

Kauwgom na een maaltijd vermindert brandend maagzuur

Het blijkt dat het speeksel dat wordt gestimuleerd door kauwgom meer alkalisch wordt, neutraliseert effectief de zure reflux die maagzuur veroorzaakt terwijl je slokdarm kalmeert.

De minst interessante dag in de geschiedenis was 11 april 1954

Dat, volgens softwareontwikkelaars True Knowledge. Het zoekmachine-project verzamelt feiten en van de meer dan 300 miljoen feiten die het heeft verzameld, vonden er slechts twee op deze datum plaats: een voetballer genaamd Jack Shufflebotham stierf en een Turkse academicus genaamd Abdullah Atalar werd geboren. En voor meer vreemde historische feiten, hier zijn de 28 meest volhardende mythen in de Amerikaanse geschiedenis.

Je slaapt dieper op een hangmat dan een bed

Zwitserse wetenschappers hebben ontdekt dat de schommelende beweging vanuit een hangmat leidt tot nappers die genieten van een langere periode van “N2-slaap” en meer “langzame oscillaties” en “slaapspindels” -wetenschap voor “diepere slaap” – dan degenen die op een traditionele slaapplaats slapen bed. De schommelende beweging bleek ook ervoor te zorgen dat de proefpersonen sneller in slaap vielen dan een gewoon bed.

Grotere vorken leiden u naar minder eten

Een studie in het Journal of Consumer Research wees uit dat wanneer diners kleinere vorken kregen waarmee ze hun maaltijden konden eten, ze uiteindelijk minder aten. Volgens de onderzoekers komt dit doordat de kleinere vorkvoedingen van voedselleiders “het gevoel hebben dat ze niet echt deuk in het eten maken en dus hun honger stillen.” En voor meer dagelijkse lifestyle-hacks, hier zijn 70 Genius Tricks om onmiddellijk gelukkig te worden.

Mobiele telefoons zitten vol met bacteriën

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat ze kanker veroorzaken of een brand veroorzaken bij een benzinestation, zoals de populaire overlevering misschien doet vermoeden, is gebleken dat mobiele apparaten met bacteriën zijn beladen. Volgens sommige onderzoeken van Britse wetenschappers draagt ​​de gemiddelde mobiele telefoon 18 keer meer potentieel schadelijke ziektekiemen bij dan de toilethandgreep in een herentoilet. Wanneer was de laatste keer dat u uw telefoon desinfecteerde?

Het langstlevende insect is de termiet

Kakkerlakken zijn er misschien al sinds dinosaurussen op de planeet rondzwierven, maar de termietenkoningin leeft langer dan enig ander insect. Sommige wetenschappers schatten dat deze zwaarlijvige en behoorlijk walgelijke beestjes wel 100 jaar oud zijn.

Het is onmogelijk om te neuriën terwijl je je neus vasthoudt

Om dezelfde reden kun je niet uitademen terwijl je je neus vasthoudt en je mond sluit – om het zoemende geluid te maken dat je lucht door je strottenhoofd moet laten gaan. Je kunt dat niet doen als er geen lucht kan worden uitgeademd. Toch lijkt het behoorlijk raar.

Pasgeborenen laten geen tranen vallen

Tear-ducts ontwikkelen zich niet volledig bij baby’s tot ze een tot drie maanden oud zijn, waardoor het voor baby’s onmogelijk is om daadwerkelijk te huilen. Geen wonder dat ze hun emoties moeten uiten door hard te huilen. En voor meer feiten die u misschien bent misgelopen, hier zijn de 20 dingen die uw universiteitsprofessor u niet zal vertellen.

Bijen kunnen bommen opsporen

Als je dat indrukwekkend vond, kunnen bijen bommen met hun tong opsporen. Net zoals politie en justitie honden gebruiken om explosieven te ruiken, kunnen bijen worden getraind om de geur te associëren met het ontvangen van voedsel als beloning. Dus wanneer de handelaar van de bij de ontplooiing van de slurf ziet, weten ze dat ze een bom op hun handen hebben.

Vriendjes doen meer huishoudelijk werk dan echtgenoten

Een onderzoek 17.000 mensen in 28 landen ontdekten dat na het huwelijk de hoeveelheid tijd die een man spendeert op wekelijkse basis aanzienlijk afneemt.

‘S Werelds grootste bandenproducent is LEGO

Het speelgoedbedrijf produceert ongeveer 306 miljoen banden per jaar, veel meer dan andere fabrikanten ter wereld. Het kunnen kleine speelgoedbanden zijn, maar het feit blijft staan.

Het langste woord dat je kunt typen met alleen je linkerhand is “Sweaterdresses”

Voor grammatica-sticklers die dat zeggen, zou een koppelteken moeten zijn (waarvoor u uw rechterhand moet gebruiken), dan is het langste woord ‘stewardessen’. Het langste woord dat u met uw rechterhand kunt typen, is de Europese ‘johnny-jump-up’. En voor meer goofy plezier, hier zijn 50 Puns So Bad They’re Actually Funny.

Naps kunnen je leven redden

Onderzoek heeft uitgewezen dat een middagdutje je de rest van de dag creatiever, gerichter en frisser kan maken. Maar een studie vond ook dat ze ook het risico op een hartaanval kunnen verminderen. Met name degenen die regelmatig dutten bleken 37 procent minder kans te overlijden aan een hartaanval of andere coronaire aandoening dan degenen die de hele dag door werkten.

Aldous Huxley en C.S. Lewis stierven op dezelfde dag als JFK

De dood van deze eerbiedwaardige Britse schrijvers (die binnen ongeveer 10 minuten na elkaar stierven) zou onder de meeste omstandigheden nieuwswaardig lijken. Maar het was moeilijk voor het verlies van de auteur van Brave New World of de Narnia-serie om veel aandacht te verzamelen toen president John F. Kennedy binnen het uur werd vermoord. Samenzwering? Jij mag het beoordelen. En voor meer samenzweringstheorieën, hier zijn 20 Geheimen van de Amerikaanse overheid die ze niet willen weten.

Honden kunnen kanker ruiken

Ze noemen ze niet voor niets ‘de beste vriend van de mens’. Onderzoekers hebben ontdekt dat honden in staat zijn om een ​​specifieke geur op te nemen die kanker produceert in een persoon – die niet detecteerbaar is voor mensen. Dus als uw hond zich vreemd om u heen gedraagt, bent u misschien degene die moet worden uitgecheckt door een arts. En als u op zoek bent om de vriendelijkheid van uw hond terug te betalen, ontmoet dan het voormalige model dat het leven van uw hond wil redden.

Exit mobile version